Nytt Tak - En blogg om takläggning och bygg

När du behöver tak över huvudet

Systemintegration för vår bostadsrättsförening

Jag sitter i styrelsen för en bostadsrättsförening bestående av 36 stycken radhus. Vi har i över fem år haft möten om att vi ska installera systemintegration mellan all elektronik i samtliga hus, och förvandla dem till så kallade smarta hem. Detta har fram tills för bara en månad sedan har varit en allt för stor kostnad för oss. För att få råd med installationen så har vi tvingats till att höja hyrorna de fem åren som varit, så att nu för en månad sedan har vi faktiskt blivit beviljat ett lån från vår bank glädjande nog. Nu ska vi bara bestämma oss för vem som ska få uppdraget att göra jobbet. 

Vi skickade ut en liknande förfrågan till ett dussintal olika företag och fick sju seriösa svar som vi kunde jämföra priser och prestation mellan. Priserna varierade stort och det skiljde över 1,5 miljon på den billigaste och den dyraste offerten vilket förvånade oss en hel del. Vi bryr oss egentligen inte om vem eller hur installationen görs, bara att det går i linje med lagar, regler och arbetsmiljöstandard.

Nu har vi skickat tillbaka offerterna till totalt fyra stycken aktörer där ovan frågor ska svaras på och förtydligas i avtalen så får vi se vad slutnotan landar på. Jag återkommer när samtliga svar har kommit in.

Kommentarer är stängt