Nytt Tak - En blogg om takläggning och bygg

När du behöver tak över huvudet

Sol, kärlek och dränering

Sol vind och vatten är det bästa som jag vet, det är därför jag nu i sommar har njutit av att ligga vid strandkanten och lapat sol. Det här året, precis som de många tidigare åren befann jag mig på västkusten, på en camping i närheten av Varberg. På campingen finns en hel del olika människor, speciellt nere vid hyrplatserna, där alla som inte är säsongsboende bor. Då jag gillar att vara social och prata med nya människor, var jag inte blyg med att starta en konversation med några av de campare som bodde närmast campingens kiosk. Det visade sig att de två jag pratade med (man och kvinna i åldrarna 25-30 år) båda arbetade på samma företag som sysslar med dränering hus. De berättade att de båda hade jobbat där 5 år.

De berättade också att dränering av hus inte var det enda som de höll på med, de arbetar också aktivt med att informera folk om vikten av att ha ett fuktfritt hem. De berättade saker som jag aldrig tänkt på är nödvändigt för att ett hus ska stå stadigt i flera generationer. Paret berättade att mannen först hade tänkt att börja arbeta med något helt annat i närheten av sin hemort, men då han lyckades hitta en liten etta i utkanten av Göteborg, bestämde han sig för att flytta och börja söka jobb där. Och tur (för de båda) var väl det, det var så paret fann varandra.

Undrar när nästa historia om hur par träffades dyker upp? Kanske kommer det vara någon som möter sin största kärlek medan denne får hjälp att dränera källaren? Helt klart är att det kommer vara spännande att se var detta kärlekspar kommer gå i livet. Nu ska jag passa på att lapa lite mer sol, vi hörs kanske en annan dag

Lägg till kommentar

Loading