Nytt Tak - En blogg om takläggning och bygg

När du behöver tak över huvudet

Släpvagnsdelar mitt ute i skogen när släpet lagt av efter en mil, och inget tak över huvudet heller

Den som känner mig vet att jag älskar både tak över huvudet och framförallt motordrivna fordon av alla de slag. Jag gillar vinddraget när hastighetsmätaren på motorcykeln överstiger 150 km/h. Det är fart, fläkt och frihet för mig. Någon som i stort sett är helt tvärt om är min sambo som mer gillar andra typer av hästkrafter och fordon, dvs rida häst ute i naturen. Det är inte lika mycket fart och fläkt men säkerligen en härlig upplevelse.

Jag trodde hon skulle vara på strålade humör även denna gång när hon entrade dörren,  men icke. Det visade sig att när hon hade ridit färdigt och skulle transportera hästen i vår släpkärra så gick den sönder efter bara knappt 1 mils körning. Tydligen hade ett hjullager gått sönder på släpvagnen och att hitta släpvagnsdelar var inte lätt mitt ute i ingenstans. Min telefon hade laddat ur så mig fick hon inte tag på, utan en snäll bonde 1 km därifrån hade efter en lång stund kommit till undsättning. Lyckligtvis så låg en verkstad inte långt därifrån så sambon backade ut hästen och tog sig ytterligare en ritt medans den snälla bonden begav sig till verkstaden med sambons släpkärra. Medmänsklighet när den är som bäst!

45 minuter senare var bonden tillbaka och då var hjullagret, en navkåpa och även någon annan släpvagnsdel som jag nu inte minns vad det var bytt. Tror det var en bussning eller gummibälg, men är inte säker. Det kunde ha gått mycket sämre än vad det gjorde och lyckligtvis finns det snälla medmänniskor både här och där. Vad kalaset kostade vet jag inte men jag vill rikta ett stort tack till Jonas som bonden hette, Valeryd som reservdelarna kom ifrån samt verkstaden i byn som både lagade och bytte reservdelarna på släpvagnen både snabbt och smidigt. Vår häst tackar också som fick ytterligare en timmes ridning ute i skog och mark.

Redigera | Ta bort |

Lägg till kommentar

Loading